Trust reveals early design ideas for replacement toll booths

Home > News > Trust reveals early design ideas for replacement toll booths

Last September the Clifton Suspension Bridge Trust announced the start of a project to replace the existing 1950s toll booths on the Clifton side of the Bridge and the 1970s addition to the original booths on the Leigh Woods side - as these are no longer fit for purpose.

Replacing the toll booths offers an opportunity to design new attractive buildings that respond better to the context of the listed Bridge and also to provide up-to-date accommodation for the staff that meets modern operational requirements.

Over the past few months the Trust and conservation architects Purcell have been involving stakeholders, Bridge staff and volunteers and the public in the early design process and will be consulting further before finalising a scheme and submitting planning and listed building applications later this year.

On 3 February the latest emerging design ideas will be on public display in a Toll House project exhibition at the Clifton Suspension Bridge Visitor Centre.  From 4 – 7pm neighbours and the wider public are invited to view the exhibition where representatives from the Trust and Purcell architects will be on hand to talk through the proposals, answer any queries and invite feedback. The Trust website will also be updated with the latest ideas together with a comment form.

David Anderson, Bridge Master said: “To date three consultation workshops have been held with interested groups and organisations and a public exhibition is on display at the Visitor Centre and on the Trust website.  

“During the workshops stakeholders have discussed the brief and requirements for the replacement toll booths, looked at materials and precedents from other similar buildings and been involved with Purcell architects in sketching out a number of possible plans and layouts.

“Purcell have now developed a number of design ideas further including showing options for different plans, materials and architectural treatments. The Trust and the project team would now like to invite feedback from stakeholders and the public before selecting a preferred option which will be further worked up for submission to both Bristol City Council and North Somerset for planning and listed building consent.”
 

Website by Circle Interactive

Back to top